6 Aralık 2009 Pazar

iki bilinmeyenli birinci dereceden aşk

ilişki ağı denen şey ne zordur arkadaş
lise dönemi arkadaşlıklara aşk, ihanet, ayrılık... karıştığında eskisi gibi toparlanamıyorsun.

x=esas kız (16)
y= sadece erkek (17)ise,
z=?
20 aralık 2002 cuma günü okullar kar tatilinde. yüzüklerin efendisi 2'nin ilk gösterim günü... gidilecek, gidildi mi? gidildi. tranvay durağında ortaokuldan beri kız arkadaşı olan insan ile beklenirken başka bir eski erkek ortaokul arkadaşıyla karşılaşılır. (ancak an itibariyle lise yıllarındayızdır.) sistematik modern insan selamlaşmasından öteye gidilemez zira tranvay gelmiştir. erkek arkadaşın yanında liseli yeni çocuk belirir. işte ne olduysa o anda olur. hayatın hızlı bir manevrayla değiştiğini kestirebilmemize ise imkan yoktur. film izlenip akşam eve dönüldüğünde aynı 4'lü tablo tekrar ortaya çıkar. kızlar ve erkekler bu sefer o kadar kolay kurtulamayacaklardır. kar altında yürüyüş halinde yapılan konuşma, havanın hafif karanlığında büyüsünü gitgide arttırmaktadır. zaten temelleri atılmış gizli bir aşk varken ortada hiç yoktan bir tane daha peydah olmaya başlamıştır. bugünün kahramanları artık kaderin 404'ü ile birbirlerine yapıştırılmıştır.
liseli x'in içinde bulunduğu durum, lise çağlarında 2 kız 2 erkek 4'lü muhabbetlerin ehemniyetini kavramayacak kadar karışıktır. klasik lise aşkı batağına saplanmış olması bu durumu açıklamaktadır. 2003 kışı klasik lise hayatının aşk, platonik, kötüye giden ders, güzellik, bana bakmazki o gibi klişe kavramları ile bitmiştir. y ile ilgili hemen herşey ilgi alanına girdiği için seni kendi alanında sıkıştırmaya başlar. her hangi bir kurtuluş yolu ararsın ve her şeye başvurabilirsin. mesela bir "z"!
2003 yazı tamamen farklı bir seyirde devam edecektir. eğlenceli arkadaşlıklar, aşka dönüşen kötü arkadaşlıklar ya da aşka dönüşemeyen iyi arkadaşlıklar, sohbetler, beğeniler, zevkler, aşk! mı acabalar, meraklar, ...

devam edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Bu Blogda Ara

İzleyiciler